GV Sportlust

Al ruim 100 jaar

 

Jongens - Wedstrijd


Turnen voor Jongens -  Wedstrijd

Turnen is een prachtige kijksport waarbij kracht, snelheid en elegantie zich laten vertalen in complexe bewegingen. 
Het jongens/mannen turnen wordt uitgevoerd op zes turn toestellen; 
Vloer - Voltige - Ringen - Sprong - Brug - Rekstok. 

Elk toestel vraagt weer andere vaardigheden van de turner, zo is het turnen aan de ringen meer een kracht toestel, sprong vraagt om snelheid, rekstok om lefgosers en vloer om elegantie en lenigheid. 
Tot de leeftijd van pakweg 11 jaar staat een kind maximaal open voor het aanleren van al deze nieuwe bewegingsvormen.
Hierdoor beginnen we bij Sportlust al met bewegingsscholing bij jongens vanaf 7 jaar.

In het wedstrijdturnen is de inzet en mentaliteit van de turner belangrijk voor de sportprestatie.
Iets waar we dan ook tijdens de training aandacht aan besteden. Het is geen spelletje wat we doen, we willen serieus trainen, we tonen luistergedrag en respect voor elkaar. 
We prijzen on bij Sportlust gelukkig dat we kunnen beschikken over alle wedstrijdtoestellen en didactische hulpmiddelen. De trainingen verlopen in kleine groepjes (max. 4 turners) ingedeeld naar niveau en/of leeftijd en staat onder leiding van een gecertificeerde trainer. En als de jongens er echt klaar voor zijn begint het serieuze werk.
De KNGU heeft een landelijk en district wedstrijdsysteem waarbij de turners in leeftijd (beginnend vanaf 8 jaar) en niveau worden ingedeeld en dus enkel tegen turners van gelijke kaliber tegen elkaar uitkomen. 

Via een selctiesysteem kunnen turners in elke leeftijdscategorie zich uiteindelijk klasseren voor landelijke finales. 
Verschillende turners van Sportlust acteren jaarlijks op dit niveau en hebben al heel wat podiumplaatsen in de wacht weten te slepen. 

Stuitert uw zoon het hele huis door en staat hij hele dagen op zijn handen tegen de muur, is er geen duikelrek veilig voor hem en denkt u dat turnen wel eens iets voor hem zou kunnen zijn? 
Dan nodig ik u van harte uit op onze trainingen. Een proefles en een paar keer mee sporten is altijd mogelijk (u mag natuurlijk blijven kijken). 

U bent uiteraard van harte welkom om eens langs te komen tijdens onze trainingsuren.